אם אתם חולמים להשתלב בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, להפיק תוכן לניו מדיה ולעסוק במה שאתם באמת אוהבים – כדאי לכם להמשיך לקרוא.
אנחנו בקמרה אובסקורה – בית הספר לאמנות שנוסד בשנת 1978 למקצועות ויזואליים-יצירתיים יחד עם רשת מכללות עתיד בנינו לכם את המסלול המעמיק והמשתלם ביותר שיהפוך את האומנות שבכם למקצוע.
הלימודים מתקיימים במרכז תל אביב, במרכז תעשיית הקולנוע והסצנה הישראלית.
בוגרי בית הספר ללימודי קולנוע וניו מדיה הם אמנים, יוצרים ואנשי מקצוע בתחומי הצילום, קולנוע אנימציה וכתיבה והתברכו בהישגים רבים בארץ ומחוצה לה, והם מציגים ומצטיינים בפסטיבלים ישראליים ובינלאומיים רבים.
המסלול הינו המקיף בישראל ללימודי קולנוע וייצור תכנים פרסומיים ובוגרי הקורס מקבלים בסיומו תעודת הנדסאי קולנוע וטלוויזיה מטעם מה"ט ותעודת בוגר קמרה אובסקורה.
זהו המסלול היחידי בישראל שיאפשר לכם ללמוד עם המורים והמרצים הטובים ביותר בישראל וקמפוס המאובזר הכולל חדרי צילום והקלטות בעלות מסובסדת, חיילים משוחררים ובוגרי השירות הלאומי זכאים אף ל-90% הנחה משכר הלימוד שלא על חשבון כספי הפיקדון אלא בנוסף.
במסגרת המסלול תלמדו את כל מקצועות הקולנוע וייצור תוכן לרשת, הטלויזיה והפקות התוכן כגון פרסומות, סדרות רשת ועוד.
שני הסמסטרים בשנת הלימודים הראשונה יוקדשו להקניית יסודות השפה והעשייה הקולנועית הבסיסית עם דגש על כתיבה תסריטאית לקולנוע וטלוויזיה, צילום ועריכה קולנועיים ולמידה של מרכיבי המבע, ההיסטוריה והתיאוריה במסגרת שיעורי מבוא לתולדות הקולנוע ותולדות האמנות.
לקראת סוף שנת הלימודים מפיקים הסטודנטים סרט שנה א' החל מכתיבת התסריט ועד לסיום העריכה עם דגש על עבודת הצוות.
במהלך ההפקות הסטודנטים ממלאים כל אחד מתפקידי הצוות המרכזיים.
השלמת רכישת יסודות השפה והעשייה הקולנועית, הרחבתם והכנה לקראת יישומם בפרויקטי גמר תוך מתן דגש לימודי על אוריינטציה והעמקת תחום התמקצעות: התעמקות בתהליכי הבימוי העלילתי והתיעודי, עבודה עם שחקנים, עיבוי שיעורי תחקיר ותסריט, התמחות בטכנולוגיות צילום, תאורה, עריכת תמונה ועיצוב פסקול עכשוויות והתנסות בפרקטיקת צילום עלילתי ותיעודי.
בנוסף, שנה זו תספק לתלמידים הזדמנויות להתנסות בצילום אולפן ומולטי-קמרה, לצד הרחבת תחום ההתמקצעות בהפקה בימוי וייצור של סרטי תדמית, סושיאל, פרסומות ועוד.
פרויקט הגמר של הסטודנטים במסלול, מסכם את לימודיהם והכשרתם כהנדסאים בתחום הקולנוע והטלוויזיה ומטרתו העיקרית היא להביא את התלמידים ליישם את מירב הכלים שקיבלו במהלך לימודיהם במסגרת התמחותם המקצועית.
פרויקט הגמר כולל: ביצוע העבודה המעשית – בימוי, הפקה, כתיבת תסריט, צילום ותאורה, הקלטת שטח, ניהול סט צילומים, עריכה תמונה או פסקול והשלמתה במסגרת הנחיית צוות המרצים ותחת לוח זמנים נתון. וכולל הצגה של תכנית עיונית מעמיקה ומפורטת המסכמת באופן המקיף ביותר את העבודה המקצועית ומסבירה שיקולים והחלטות טכניות ו\או אמנותיות.